Prachtig landhuis met unieke ligging op een domein van bijna 1 ha.

Villa-landhuis

Toelenbos 2, 2440 Geel
Ref: spir953
6 slaapkamers
3 badkamers
431m2 woonopp.
10000m2 grondopp.
EPC: 384 kWh/m2
Bouwjaar: 1980

Omschrijving

NIEUW :
Prachtig landhuis op een domein van 1 ha!
Ideaal voor mensen die houden van groen en rust vanwege de unieke ligging. Er is eventueel de mogelijkheid om een deel van het domein af te spannen als weiland.
Dit landhuis ademt een zekere authenticiteit uit. De eigenaars hebben hun woning gebouwd en specifiek gekozen voor de combinatie van oude materialen & kwaliteit.
Vrij unieke ligging te midden van een groen decor. Deze woning heeft een mooie stijl met elementen die verwijzen naar onze geschiedenis. Achteraan is er een groots overdekt terras met zicht op de riante tuin.
We komen binnen langs de prachtige inkomhal die ons toegang biedt tot het eerste verdiep via de antieke, eiken trap. De muren zijn opgetrokken in een oude recuperatie hoevesteen en de vloertegel is een blauwe antieke kerkdal.
De houtstructuur en de handgekapte balken vormen een leidraad in heel de woning evenals de handgeblazen glasramen. Een detail van de handgeblazen glasramen komt terug in de muur van de leefruimte naar de inkomhal.
Het bureau en het gastentoilet bevinden zich evenzeer in de inkomhal.
De leefruimte is ingedeeld in een ruime zit- en eethoek. De zithoek heeft een open haard afgewerkt met een ‘Gothisch Bourgondische’ schouwmantel. De open haard is voorzien van een recuperatiesysteem voor een optimale warmtebeleving. De convectoren zijn ingebouwd en afgewerkt met een eiken rooster. De eiken keuken is volledig ingebouwd en heeft dezelfde, herkenbare, specifieke details van de woning zoals de typische spoelbak. De toestellen zijn ingebouwd. De keuken is ruim en voorzien van een eethoek.
Via de achterdeur kom je in een bijkomende zithoek. Deze is voorzien van een wand met ingemaakte kasten. Van hieruit heb je toegang naar de kelder, berging en de wasplaats ingericht met douche. Aan de zijkant van de woning geeft de oprit doorgang naar de dubbele garage.
Het verdiep telt vijf grote slaapkamers. De hoofdslaapkamer is afgewerkt met massief eiken parket. Deze slaapkamer loopt door naar de grote badkamer. De badkamer is ingericht met een volledige wand met ingemaakte kasten, een ligbad en een toilet. De wastafel is voorzien van twee lavabo’s met sierkranen en een grote spiegel. De andere slaapkamers zijn afgewerkt in een staafjesparket. Aan de andere kant van de open overloop is er nog een apart toilet en een tweede badkamer. Deze badkamer heeft ook een ligbad en een dubbele wastafel afgewerkt met wandtegels.
Het raamwerk met de slagluiken (dubbele beglazing) zijn gemaakt van Afzelia (een duurzame houtsoort), alle binnendeuren en de voordeur zijn van eik. De raambekleding blijft aanwezig. Er zijn veel ramen doorheen de ganse woning zodat het zonlicht optimaal kan zorgen voor een natuurlijke lichtinval.
De zolderruimte werd enkele jaren geleden volledig geïsoleerd.
De woning zoekt een nieuwe eigenaar die eveneens deze stijl kan appreciëren en/of eventueel zelf een eigentijdse vertaling kan doorvoeren.
Interesse? Plaatsbezoek kan steeds op afspraak.


Recente bestemming Agrarisch gebied
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
EPC waarde 384 kWh/m²
384
Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Stookolie
Beschrijving verwarming verwarmingsinstallatie volledig vernieuwd 2014. Merk Chappee
Verwarmingsketel Individueel
Inhoud stookolietank (liter) 5000
Attest voor stookolietank verkregen ja
Centrale verwarming ja
Schrijnwerk buiten Hout
Beschrijving rolluiken sierslagluiken
Beglazing Dubbel glas
Ramentekst enkel het handgeblazen glas als sierglas is enkel
Bijkeuken ja
Aansluiting elektriciteit ja
Meter voor elektriciteit Individuele meter
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Meter voor waterleiding Individuele meter
Prijs Info op kantoor
Vrij op overeen te komen
Tuin aanwezig ja
Tuintekst Prachtige tuin met authentieke bomen en hagen.Ingesloten tuin omgeven door een natuurlijke begroeiing. Bijhorende stuk landbouwgrond met een kippenhok
Orientatie tuin ZW
Tuin inrichting Volledig aangelegd
Aantal douches 2
Aantal openhaarden 1
Aantal garages 2
Aantal parkeerplaatsen 4
Instapklaar ja
Fietsenberging ja
Bebouwing open
Bouwjaar 1980
Aantal slaapkamers 6
Aantal badkamers 3
Aantal wc's 3
Staat Uitstekende staat
Grond oppervlakte 10000 m²
Woonoppervlakte 431 m²
Perceelbreedte 80 m
Gevelbreedte 24 m
Aantal verdiepingen 1
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Panden in de buurt